Gebitsreiniging

Wil jij je stralende en gezonde glimlach terug?

Ardent

Net bij onze preventie-assistente geweest voor een preventieve gebitsreiniging? Hierbij wat tips om zelf de mondgezondheid optimaal te houden.

De aankomende dagen

Is het mogelijk dat je nog wat last hebt. Het tandvlees kan nog eventjes wat gevoelig zijn, deze gevoeligheid is niets om je zorgen over te maken en trekt snel weer weg. Je merkt dit vooral bij de wisseling tussen warm en koud.

 

Zelfzorg

Je hebt van de preventie-assistente tips en trucs uitgelegd gekregen zodat je zo optimaal mogelijk je gebit kunt onderhouden. Vergeet de ragertjes, stokertjes en floss niet. Hoe beter je voor je gebit zorgt, des te gezonder je gebit zal blijven.

 

Ik ben één keer geweest,
ben ik nu klaar?

De hele dag door komt de mond in aanraking met verschillende (voedings)stoffen. Het vormen van plaque, en daarmee ook tandsteen, is helaas een continu proces. Het is vrijwel onmogelijk om zelf het gebit 100% tandsteenvrij te houden. Je tandarts kijkt bij iedere (controle-)afspraak of je gebit toe is aan een preventieve reiniging.

 

Gezondheid

Een goede mondgezondheid is niet alleen belangrijk voor het gebit, maar voor het hele lichaam. Mondziekten zijn in verband gebracht met onder andere vroeggeboortes, hart- en vaatziekten en diabetes. De invloed van de mondgezondheid voor de algehele gezondheid wordt onderschat en daardoor lopen veelmensen onnodig risico. Wees alert op bloedend tandvlees! Dit is vaak een teken van ontsteking.

 

Ardent Preventie Programma

Voor onze cliënten hebben wij een eigen preventie-programma ontwikkeld. Dit programma is gericht op jóuw mondsituatie. Dit houdt in dat wij een individueel preventie programma voor je opstellen om een optimale mondgezondheid na te streven. Op deze manier kun je er voor zorgen dat je in de toekomst fors kosten bespaart op je tandartsbezoekjes. Informeer bij ons over de mogelijkheden.

 

Maar ik gebruik mondwater, is dat niet genoeg?

Het gebruik van mondwater is een aanvulling op het poetsen en reinigen van de mond,  geen vervanging. Een goede mondgezondheid is direct afhankelijk van goed poetsen en aanvullend reinigen. Als je toch graag mondwater gebruikt, dan adviseren wij een mondwater zonder alcohol. Vermijd het te vaak spoelen met chloorhexidinehoudende mondwater.


Ardent

De Schans 9A 4
7773 AA Hardenberg
0523 260 312

receptie@ardent-tandheelkunde.nl

Social