Bleken

Het bleek thuis te kunnen.

Ardent

Heb je altijd al je tanden wat te donker van kleur gevonden? Met onze thuisbleek methode kun je binnen enkele dagen al een verbetering zien. Twijfel je nog over de veiligheid? Wees niet bang, onze bleekmethode is volkomen veilig.

Hoe gaat het bleken in z’n werk?

In het tandglazuur lopen allemaal kleine kanaaltjes. Daar trekken verkleurende stoffen uit eten en drinken in. Dit zijn zulke kleine deeltjes dat zelfs een tandenborstel hier niet bij kan; ze zitten letterlijk ín je tand. Die vervuiling zorgt voor verkleurde tanden.

De bleekgel breekt langzaam maar zeker die vervuiling af zodat deze zo klein zijn dat ze uit de tand kunnen stromen of dat ze lichter worden. Eigenlijk is tanden bleken dus gewoon een grondige reiniging!

De procedure

Voordat we gaan bleken zorgen we er voor met een uitgebreide gebitsreiniging dat je gebit helemaal vrij is van tandsteen, aanslag en tandvleesontsteking. Onze preventie-assistente zorgt er voor dat je gebit voordat je gaat bleken er helemaal klaar voor is.

Vervolgens maken wij gebitsafdrukken zodat het tandtechnisch laboratorium twee op maat gemaakte bleekbitjes voor je kan maken. Zodra deze klaar is, krijg je van ons de bitjes en het bleekmateriaal mee om thuis aan de slag te gaan met het bleken.

Het bleken zelf

We raden je aan om de bleekbitjes ’s nachts 6u in te houden zodat je het maximale bleekresultaat kunt behalen. Na het uitdoen van de bleeklepels kun je deze gewoon schoonspoelen met water en droog bewaren. Om eventuele gevoeligheid van de tanden te minimaliseren raden wij je aan even een paar keer goed te spoelen met lauw water. Na ongeveer een week zien we je weer terug in de kliniek om het resultaat te evalueren.

Doet het bleken pijn?

Doorgaans hoeft het bleken geen pijn te doen, wat koude-gevoeligheid van de tanden kan echter voorkomen en is volkomen normaal. Bij twijfel raden we je aan om ons even te bellen of langs te komen in de kliniek.

Waar moet ik op letten tijdens het bleken?

Wij raden je aan om tijdens het bleken niet te roken en geen koffie , thee of wijn te drinken. Voedingsmiddelen met sterke kleurstoffen raden wij ook in deze periode af omdat het tandglazuur tijdens het bleken meer kleurstoffen doorlaat.

Opfrissen?

Het is volkomen normaal om na enkele jaren een minimale terugval in kleur te zien. Gelukkig kun je met je bleeklepels gewoon weer een opfris bleekbeurt doen.


Ardent

De Schans 9A 4
7773 AA Hardenberg
0523 260 312

receptie@ardent-tandheelkunde.nl

Social